Ah! Samosa
samosa Banane ka Tarika (Method how to make samosa )
Samosa is a Hindi word that means a "Triangular pastry"
Samosa is in the category of high-level fast food which is almost carbohydrates. It has a high role in weight and fat gain and most health advisers prohibit eating this Indian recipe however, most Indian and Pakistani people like it and consume its high quantity day by day.
But it's not the only side of looking into this recipe but some peoples also want to learn how to make samosa just beacuse they want to start a small business with it. Hence in today's guide we will learn about how to make Samosa (samosa Banane ka Tarika)
سموسہ ہندی زبان کا لفظ ہے جس کا مطلب انگریزی میں Trianguler pastry
ہوتا ہے۔
سموسہ فاسٹ فوڈ کے زمرے میں آتا ہے جس میں بڑی مقدار میں کاربوہائیڈریٹ پایا جاتا ہے اور یہ انسانی جسم کی وزن کے اچانک بڑھنے کا سب سے بڑی وجہ ہے۔
پاکستان اور ہندوستان میں ایک بڑی ہجوم اس کو پسند کرتے ہیں اور یہی وجہ ہے کہ ان دو ممالک میں اس کا سب سے زیادہ مانگ ہے
لیکن اس ڈش کو دیکھنے کا یہی ایک زاویہ نہیں ہے بلکہ کچھ لوگ اس کو کاروباری مقاصد کے لئے بھی سیکھنا چاہتے ہیں
اس لئے آج کے بلاگ میں ہم سموسہ بنانے کا طریقہ کار بتائنگے۔
Ingredients:(Samosa banane ka tarika)
- Maida (plain flour 0r all purpose flour)
- Smashed potatoes
- Chillies
- Danya and podina
- Vegatable ghee or oil
- Chicken (smashed)
- Red chilli powder
:اجزاء
میدے کا آٹا
آلو ابلے ہوئے
سبز مرچیں
آئل یا گھی
چکن کا کیما
سرخ مرچ پاؤڈر
Instructions to make (Samosa banane ka tarika)
- Prepare your dough by the plain flour, add some salt and water to all purpose flour and make dough easy:
- Now make a circular layer of this dough like as follow:
- Cut the circular layer into two hemi circle like this:
- Now Mix the Meat and smashed potatoes as well and place in the center of those layers like it:
- Fold your layer to make a pocket from dual layers and make it closed pocket like this:
- Now put this pocket in the hot oil
- Wait untill the Pocket turned brown
and Your samosa is ready :-)
- serve it with a samosa local chuttni and enjoy your samosa
:سموسہ بنانے کا طریقہ کار
میدے کے آٹے کا پیڑا بنائے
اب اس پیڑے کا گول گول چپاتی بنائے
اور ان چپاتی کو بیچ میں دو الگ الگ سموسہ کی شکل کی طرح کاٹے
اب گوشت اور آلو کو میکس کرکے چپاتی کے بیچ میں رکھ دیں اور چپاتی کو سموسے کی طرح فولڈ کردے۔
گرم تیل یا گھی میں ڈال دے اور جب تک پک نہیں جاتے انتظار کریں۔
اب اپکا سموسہ تیار ہے!
Tags:
food recipe
Dashing
ReplyDeletezabardast
ReplyDelete